Recepten uit het voedselbos

Ik heb al heel wat lekkers gemaakt in al die jaren en we genieten nog steeds van al die variaties en verse producten. Hier vind je wat favorieten. Laat me weten wat je er van vindt of stuur jouw eigen creatie, leuk!

Lentesalade

In de lente is het geweldig om een salade te plukken uit het voedselbos. De bladeren zijn allemaal nog jong, mals en zitten boordevol met goede voedingstoffen. Ook zijn veel van nature bittere planten nog mild en lichtzuur van smaak. Waarschijnlijk hebben onze voorouders eeuwenlang op dezelfde manier hun salades bij elkaar verzameld, een mooi idee als je aan het plukken en verzamelen bent!

Ingrediënten:
  • 1 deel paardenbloem blaadjes
  • 1 deel appelmunt
  • 1 deel klaverzuring
  • 2 delen daslook
  • 3 delen lindeblad
  • 3 delen akelei blad

Mix alles in een grote bowl en voeg naar keuze een dressing toe van bv olijfolie, zout en peper. Eet smakelijk!

Zomer-smoothie

De zomer is de tijd van overvloed aan bessen in het voedselbos. Als ik een wandelingetje maak in het bos neem ik altijd een bakje mee die ik vul met bessen die op dat moment rijp zijn. Thuis gooi ik alles in de blender met wat verse bladeren en je hebt een heerlijke gezonde shake zo uit je bos.

Ingrediënten:
  • 1 deel bosaardbeitjes
  • 1 deel kruisbessen
  • 1 deel zwarte bessen
  • 1 deel rode bessen
  • 1 deel goijbessen
  • 1 deel moerbeien
  • Aantal bladeren van bv. eeuwige moes, brave hendrik, klaverzuring, bieslook en de pimpernel.

Mix alles in een blender met een beetje water en je bent klaar!

Herfst wok

De herfst en het grootste gedeelte van de winter kan je in het voedselbos de meest geweldige paddenstoelen oogsten. Wij houden erg veel van shiitake en oesterzwammen die we dan ook in grote getalen in het bos hebben.

Ingrediënten:
  • 2 delen shiitake
  • 2 delen oesterzwammen
  • 1 deel spinziezuring
  • 1 deel snijbiet
  • 1 deel bieslook

Snij alles in stukken en zet een wok op hoog vuur. Voeg wat wokolie toe en bak alle ingrediënten op hoog vuur 2-4 minuten. Breng het gerecht op smaak met peper, zout of een andere smaakmaker. Geniet van een vegetarische maaltijd uit eigen bos.

Heb je vragen?

Mail me

Vraag gratis aan

Bekijk mijn vlog