Volledig verzorgde reis Zuid- Frankrijk

Ga je mee op excursie naar Zuid-Frankrijk? Daar bezoeken we een permacultuur-boerderij en ontdekken in 6 dagen wat jij van deze bijzondere plek kunt leren.

Een voedselbos spreekt tot de verbeelding. Je eigen gezonde groenten en fruit oogsten, in samenwerking met de natuur. Vers uit het bos op je bord. Het spreekt steeds meer mensen aan.

Maar het is zoveel meer. Een fijne plek, een positieve oplossing van ons klimaatprobleem en je komt weer in verbinding met de natuur. En dat is misschien wel het belangrijkste.

De excursie brengt je verder

In deze cursus bespreken we de bovenstaande thema’s, maar duiken we ook in de ontwerpprincipes, zoals (micro)klimaat, bodem, fases, ontwikkeling en plantkeuze. We werken aan het ontwerp voor je eigen plek, zodat je na de cursus in staat bent om er zelf een te maken.

En we gaan aan de slag, want leren doe je het beste door het zelf te ervaren. Op deze prachtige boerderij zijn alle elementen aanwezig. We ontdekken ook de opbrengsten van een voedselbos die verder gaan dan het voedsel. Zoals:

  • Hoe staat de manier waarop je in het leven staat in verbinding met je bos?
  • Wat doe je het liefst in je leven en welke rol speelt een voedselbos hierin?

Kortom: we creëren ruimte voor verbreding, want persoonlijke verhalen zorgen voor nieuwe energie. En zo kom je ook even helemaal los van je dagelijkse beslommeringen.

Deze excursie is bij Simply Canvas & Permaculture. Echt een cadeau voor jezelf, inclusief overnachtingen, mooie maaltijden en goede gesprekken.

 

Programma

Kijk voor het hele programma op de website van Simply Canvas Farm

Praktische informatie

Excursie

4-9 september

Kosten

€ 695,- in een safaritent
€ 750,- in een huis

Inclusief

de cursus en het verblijf in een tweepersoons accommodatie. Wil je een eenpersoonsaccommodatie dan geldt een toeslag van € 150,-.

Exclusief

de reis naar Simply Canvas Farm. Er zijn mogelijkheden volop, bijvoorbeeld per trein of auto. Als je gaat vliegen (met Transavia vanaf Rotterdam) dan halen we je op in Bergerac.

Extra nachten

€ 70,- inclusief ontbijt, exclusief lunch en diner.

De trainers

De Voedselboss zelf

Ik ben in Nederland een van de pioniers in voedselbossen. Sinds 2011 heb ik mijn eigen bos en de laatste jaren helpt ik veel mensen bij hun eigen projecten via cursussen en persoonlijke begeleiding. Nog even kennismaken?

Sandra & Santi

Sandra en Santi wonen sinds 2008 op hun eigen permacultuur-boerderij; de Simply Canvas Farm in Frankrijk. Ze hebben hun 5 hectares ingericht volgens de permacultuurprincipes. Bij een bezoek tref je er een grote diversiteit van demonstratieprojecten op het gebied van watermanagement, voedselbos en permacultuurtechnieken. Ook maken ze bloesemremedies en geven ze cursussen over natuur en wellness. Een prachtige plek voor geïntresseerden en vakantiegasten.

Locatie

Simply Canvas Farm,
Bonac, 47120 Saint Jean de Duras

Aanmelden

Leuk! Ik doe mee.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Select an option

Heb je vragen?

Mail me

Vraag gratis aan

Bekijk mijn vlog