All Inclusive praktijkcursus in Z-W Frankrijk

Ga je mee naar Zuid-Frankrijk? Daar zijn we 5 dagen te gast op een permacultuur-boerderij waar je volledig kunt onderdompelen in alles rondom voedselbossen. In deze praktijkcursus voedselbossen gaan we samen een voedselbos ontwerpen en aanleggen.

Deze cursus gaat verder waar andere cursussen ophouden. We gaan leren vanuit de praktijk.

De theorie wordt in deze cursus gelijk toegepast in de praktijk. Gedurende het traject gaan we met elkaar een ontwerp maken, planten selecteren en daadwerkelijk aanplanten.

De cursus brengt je verder

Anders dan andere cursussen gaan we dus daadwerkelijk aan de slag, want leren doe je het beste door het zelf te ervaren. Op deze prachtige boerderij zijn alle elementen aanwezig. Elke dag gaan we leren door te doen zoals aanplanten, snoeien, plukken en verwerken van de oogst. Daarnaast ontdekken we ook dat de opbrengsten van een voedselbos die verder gaan dan het voedsel. Zoals:

  • Hoe staat de manier waarop je in het leven staat in verbinding met je bos?
  • Wat doe je het liefst in je leven en welke rol speelt een voedselbos hierin?

Kortom: we creëren ruimte voor verbreding, want persoonlijke verhalen zorgen voor nieuwe energie. En zo kom je ook even helemaal los van je dagelijkse beslommeringen.

Deze cursus is bij Simply Canvas & Permaculture. Echt een cadeau voor jezelf, inclusief overnachtingen, mooie maaltijden en goede gesprekken.

 

Programma

Kijk voor het hele programma op de website van Simply Canvas Farm

Praktische informatie

Data

25 – 30 mei 2024

Kosten

€ 695 met eigen tent
€ 895,- in een safaritent
€ 995,- in een 1-persoons kamer

Inclusief

de cursus en het verblijf in een tweepersoons accommodatie. Wil je een eenpersoonsaccommodatie dan geldt een toeslag van € 150,-.

Exclusief

de reis naar Simply Canvas Farm. Er zijn mogelijkheden volop, bijvoorbeeld per trein of auto. Als je gaat vliegen (met Transavia vanaf Rotterdam) dan halen we je op in Bergerac.

Extra nachten

€ 70,- inclusief ontbijt.

De trainers

De Voedselboss zelf

Ik ben in Nederland een van de pioniers in voedselbossen. Sinds 2011 heb ik mijn eigen bos en de laatste jaren helpt ik veel mensen bij hun eigen projecten via cursussen en persoonlijke begeleiding. Nog even kennismaken?

Sandra & Santi

Sandra en Santi wonen sinds 2008 op hun eigen permacultuur-boerderij; de Simply Canvas Farm in Frankrijk. Ze hebben hun 5 hectares ingericht volgens de permacultuurprincipes met oa een 10 jaar oud voedselbos.

Marente Lokin

Merente is een jonge ster aan het voedselbos front. Ze geeft les op de HAS waar ze studenten begeleid bij agroforestry projecten en zit in het bestuur van Den Food Bosch.

Olga Kroes

Olga is de oprichter en aanjager van de Warmoezerij en is al haar hele leven bezig met het verbouwen en verwerken van oogst. Zij gaat met ons op reis in de wereld van wecken, inmaken, drogen, etc.

Locatie

Simply Canvas Farm,
Bonac, 47120 Saint Jean de Duras

Aanmelden

Leuk! Ik doe mee.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Heb je vragen?

Mail me

Vraag gratis aan

Bekijk mijn vlog