Tuin en Woning

We hebben, gelegen aan een heerlijke tuin, een heerlijk comfortabel huis. In de winter verwarmen we dat huis met een Rocket mass leemkachel gestookt met eigen hout. Onze WC spoelen we door met opgevangen regenwater. Sterker nog! Ook onze wasmachine gebruikt dit water .

Ook onze tuin voorzien we van dit water, zodat we onze plantjes niet bewateren met kostbaar leidingwater. De tuin is wat dat betreft helemaal klimaat-adaptief.  We hebben een vijver met eetbare planten omgeven door stapelmuurtjes voor het creëren van microklimaten.

Rondom de woning tref je Hügelbedden aan en swales voor het vasthouden van (extra) regenwater.

Oh en (natuurlijk) wekken we onze eigen stroom op.

Als het weer het een beetje toelaat dan staan we als gezin al gauw buiten rondom onze zelfgebouwde houtoven en bereiden daar onze gerechten. Mijn dochters vinden het de aanwinst van de eetbare siertuin. Veel van de ingrediënten komen dan uit onze moestuin, of we halen de eetbare waterplanten uit onze vijver. 

Ook hier tref je natuurlijk kippen als geïntegreerde medewerkers van de tuin aan.  Kortom onze (sier)tuin is een heerlijke plek aan huis waarbij we de ingrediënten die we veel nodig hebben lekker dichtbij zijn. 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...