In de media

Maargies Hoeve krijgt voedselbos van een hectare groot

 

Kallenkote – Een walnootboom, een mispel en een krentenboom groeien sinds kort achter de Maargies Hoeve. Ze vormen het prille begin van een voedselbos. De opbrengst van de eetbare kruiden, planten, struiken en bomen wil de zorgboerderij zelf gaan gebruiken.

Zorgboer Lu Nijk had al vaker wat over een voedselbos gelezen. Zo’n bos met eetbare kruiden, planten, struiken en bomen leek hem ook wel iets voor zijn zorgboerderij. „Een voedselbos past goed bij de Maargies Hoeve. Onze deelnemers kunnen daarin werken en de opbrengst gaan we gebruiken voor het Kooklokaal en de Theeschenkerij,” legt hij uit.

Lees meer

 

1Twente te gast in mijn voedselbos.

In dit filmpje een korte introductie over voedselbossen en mijn passie om ze aan te leggen.

Natuur en Milieu Overijssel is i.s.m. onder andere provincie Overijssel aan het onderzoeken of tiny houses i.c.m. een voedselbos een interessant verdienmodel kan zijn.

André gaat zelf op ontdekkingstocht en bezoekt één van de grootste particuliere voedselbossen die de provincie rijk is. Én ziet hij bij Tiny House-bewoner Joris hoe het is om met een gezin op 30m2 oppervlakte te wonen.

 

RTV Oost Zijn voedselbossen de toekomst voor agrariërs?

Voedselbossen verhogen de biodiversiteit en leveren binnen een paar jaar decennia lang voedsel. Het zou volgens deskundigen een goede buffert kunnen zijn tussen landbouwgebied en natuur. Maar is het een reële manier van voedselwinning of is het meer iets voor de hobbyist? Brandnetels komt tot aan de oksels en alle onkruiden krijgen hier kans om te groeien. Maar er staan ook meer dan 350 soorten planten die je kan eten of die fruit en noten leveren. Martijn Aalbrecht heeft 10 jaar geleden zijn voedselbos aangelegd, in een bestaand bos.

Lees meer

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...